DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Son Güncelleme :

05 Aralık 2018 - 12:24

/ kez okundu.

Ak Parti’de ilçe belediye başkan adayları için geri sayım başladı. İlçelerde aday adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor.

Ak Parti’de özellikle Başiskele ilçesinde, Kocaeli’nin en başarılı belediye başkanı olan Hüseyin Ayaz’ın aday gösterilip gösterilmeyeceği merakla bekleniyor. Öyle ki; muhalif partilerin içerisindeki seçmenler bile Hüseyin Ayaz’ın durumunu merak ediyor.

Başiskele’de halk Hüseyin Ayaz’ı yeniden aday görmek istiyor. Başiskele’deki dinamikler; esnafından sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlarına kadar herkes Hüseyin Ayaz’la yola devam etme  arzusu içerisindeler. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yaşanan bu gelişmeleri biz görüyoruz da Ak Parti Genel Merkezi görmüyor mu? 3 dönem kuralı diye tutturulmuş, aday gösterilmeyecek. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gazeletelere gidiyor, bunları açıklıyor. Bu isimler gidiyor diye ifadeleri sarf etme gereği hissediyor.

Bakın kimse ağzındaki baklayı çıkarmıyor. Kaçak güreşiyor. Bu kentte son dönemde özellikle Karaosmanoğlu’na karşı bir tepki var. Ak Parti tabanından bile Karaosmanoğlu’na karşı söylenen ne sözler duyduk. Aday gösterilirse oy vermeyeceğiz diyenlerin sayısı hafifsenecek bir durum değildi. Karaosmanoğlu’nun zaten bu tepkiler karşısında aday gösterilmemesi gerekiyordu. Ak Parti aday gösterirdi göstermezdi. Biz ona karışamayız. Ancak bugün itibariyle Karaosmanoğlu aday değil. Tahir Büyükakın Belediye Başkan Adayı.

Şimdi bunları niye hatırlattım size. Ak Parti’de yetkili organlar var. Ak Parti’nin güçlü profilde bir lideri var. Durum böyle iken Kocaeli’de o gitti bu gidiyor diyen bir isim var. Ak Parti’de disiplin mekanizmasını sarsan çıkışlar bunlar. Ak Parti yetkilileri zaten çok yakında açıklayacak adayları. Bunun üzerine yıllardır beraber çalıştığı arkadaşlarının kaderlerini tayin etmeye kalkışmanın anlamı var mı? Bu tür çıkışlar, adaylar üzerinde şahsi planlamaları olanlar tarafından yapılır.

Ak Parti ilk kez yerel seçim adaylık sürecini iyi yönetemiyor. 3 dönem kuralının altında başarılı isimleri saf dışı etmeye kalkmanın partiye önümüzdeki süreçte zarar vereceğini göremiyor? Karaosmanoğlu’nun 3 dönemden gitti diye bahsettiği isimlerden Hüseyin Ayaz, Başiskele’de halkın büyük çoğunluğunun aday görmek istediği isim olduğunu Ak Parti Genel Merkezi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan görmüyor mu? Başiskele’de olan biten her şeyden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberdar olduğuna eminim. Başiskele ayrı bir anlamı olan yüksek  destek alınan ilçe. Bu ilçe klinikleşmiş bazı isimlerin hesapları uğruna feda edilemez. Başiskele 2-3 ismin kendisine yakın isimleri aday çıkarma macerasına sürüklenecek bir ilçede değildir.

Açık ve net söylüyorum. Siyasette yıllardır yer almış, adeta işi aşı her şeyi haline gelmiş isimlerin her şeyi ben tayin ederim havasında hareket ederek davalarına zarar vermek adına yapılanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan dur demelidir. Başiskele’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millet nezdinde ki gücünün üstüne artı destek ekleyecek isim Hüseyin Ayaz’dır. Başiskele’de son bir haftada yaşanan Bizans vari oyunlarla aday çıkarmak adına oynanan oyunlara bakarsanız ve bu oyunu iyi okursanız Hüseyin Ayaz’la Başiskele’de devam dersiniz.

Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a açık çağrımdır. Başiskele’deki bu oyunu bozun. Başiskele’de bir dönem Yeniköy Belediye Başkanlığı yapan, iki dönem Başiskele belediye Başkanlığı yapan, Kocaeli’nin en başarılı belediye başkanı olarak Kocaeli’nin ve Türkiye’nin radarına giren Hüseyin Ayaz’ı aday gösterin.

Şimdi diyeceksiniz niye bu kadar Hüseyin Ayaz’ı gündeme getiriyorsun. Başka düşünceler ifade edeceksiniz. Neyi ifade ederseniz edin. Bizi tanımayan kendisi gibi tanır. Ben kendisini 17 yaşında siyasetin içinde bulan ve hasbelkader görevlerde bulunmuş bir kişi olarak her zaman kendi planları üzerinden oyun kurmaya kalkanların karşısında olmuşumdur. Kocaeli’de haddini aşarak çıkışlar yapmaya kalkarak, başarılı olan bir ismi bertaraf etmeye kalkmanın yanında olamazdım.

Kocaeli’de 12 ilçe var. Biz bugün Başisekele’yi ele aldık. Başiskele’yi ele alana değil, aldırana bakın diyorum. Ak Parti’nin başkenti Başiskele’de başarılar, oyunların karşısında yok mu olacak? Millet mi, siyaset tanzimcileri mi kazanacak? Bunu görmemize çok az kaldı.

NOT: Sözüm aday adaylarına değil, kendisini siyaset tüccarları olarak görenleredir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.