DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

HAFTANIN MAÇLARI

Beşiktaş Beşiktaş
 

MS
2 - 0

MKE Ankaragücü MKE Ankaragücü
İstanbulspor İstanbulspor
20 Mayıs 2024

13:00
- - -

Karagümrük Karagümrük
Konyaspor Konyaspor
20 Mayıs 2024

13:00
- - -

Alanyaspor Alanyaspor
Samsunspor Samsunspor
20 Mayıs 2024

13:00
- - -

Adana Demirspor Adana Demirspor
Kayserispor Kayserispor
20 Mayıs 2024

13:00
- - -

Trabzonspor Trabzonspor
İstanbul Başakşehir İstanbul Başakşehir
21 Mayıs 2024

10:30
- - -

Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor
Antalyaspor Antalyaspor
21 Mayıs 2024

10:30
- - -

Hatayspor Hatayspor
Galatasaray Galatasaray
21 Mayıs 2024

10:30
- - -

Pendikspor Pendikspor
Gaziantep FK Gaziantep FK
21 Mayıs 2024

10:30
- - -

Kasımpaşa Kasımpaşa
Sivasspor Sivasspor
22 Mayıs 2024

17:00
- - -

Fenerbahçe Fenerbahçe
Google News

Spor Salonu İşletmecileri Böyle Örgütlendi

Son Güncelleme :

04 Mayıs 2020 - 14:48

/ kez okundu.
Spor Salonu İşletmecileri Böyle Örgütlendi

COVİD-19 Koronavirüs salgını nedeniyle, geçici olarak faaliyetleri durdurulan Spor Salonu işletmecileri,  oldukça zor günler geçiriyor.  Yaklaşık 2 aydan bu yana iş yerleri kapalı olan Spor Salonu işletmecileri,  sosyal medyada örgütlendi. Her ilden bir temsilci seçilerek sorunlarının tespit ve çözümü için bir platform kurdu.  Platform başkanı ve sözcüsü olarak Nihat Güler seçilirken,  Kocaeli’nde de bu platforma salon sahibi olan Vahap Akbaş   il temsilcisi olarak  atandı.

Kısa adı TSSP olan, Türkiye Salon Sporları  Platformu hakkında bilgi veren  Kocaeli İl Başkanı Vahap Akbaş, ” Türkiye’de  20 binin üzerinde  bulunan  bütün spor branşlarını kapsayan  Spor Salonları, Kulüpleri, Dernekleri ve Stüdyolar olarak  salgın nedeniyle zor günler geçiriyoruz. Bu nedenle fitness, vücut geliştirme, Boks,  Kickboks, Karee, Tekvando, Jimnastik, Judo, Pilates ve benzeri salonlar olarak bir araya gelmek, birlik ve beraberlik içerisinden sorunlarımızı tespit ederek çözüm için neler yapılabileceğini görüşmek amacıyla bu platformu kurduk. Ayrıca, projeler üreterek sorunlarımızı çözmek, salon sporları camiasının haklarını savunmak ve hak ettiği yere getirmek amacıyla spor politikaları da üretmek istiyoruz” dedi. Kocaeli’nde de bu tarzda 300’ün üzerine salon olduğunu ifade eden Akbaş, ” Salgın nedeniyle geçici süre ile iş yerlerimizin kapanması ile birlikte büyük sorunlar yaşamaya başladık. Genelde ve yerelde arkadaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları belirledik.  İşyerlerimiz kapandı. Ancak kiralarımız sürekli işlemektedir. Devlet mücbir sebep ilan etmiş olmasına rağmen bazı mülk sahipleri hala salon işletmecilerinden kiralarını istemektedir.  Konu ile ilgili yasal bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır. Yani mücbir sebep sonrası mülk sahiplerinin insafına terk edilmemeliyiz, Diğer bir sorunumuz ise stopaj, tabela, reklam, çevre ve temizlik ile SGK ödemeleridir. Yani ödememiz gereken vergilerdir. Bunlarla ilgili bir yasal düzenleme veya erteleme yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Salonları kapalı olduğundan birçok kişinin ödeme zorluğu çektiğini ifade eden Akbaş, ” Salonlarımıza faturalar gelmeye devam ediyor.  Arkadaşlarımızdan birçoğu gelir olmadığı için bu faturaları ödeyemediğinden aboneliklerinde kesintiye gidiliyor. Son olarak Dernek statüsünde olan spor kulüpleri her ne kadar ticari görünmese de onlarında fatura, kira ve benzer giderleri bulunmaktadır. Sıfır gelir ile bu salonlarında hayatına devam etmesi mümkün değildir. Bu meslektaşlarımızda bankalardan kredi çekememektedir.  Bunun sonucunda sporcu yetiştiren Spor Kulüpleri ciddi anlamda maddi sıkıntılarla dolu bir dönem yaşamaktadır. Sporun temel taşı konumundaki kulüplerimize sahip çıkılmalı, kulüp bazında maddi destek sağlanmalıdır. Son olarak pandemi sonrası oluşacak  hukuksal sorunlarla baş etmek adına, iflas etmemek ve faaliyetlerimize devam  edebilmemiz için   yasal bir koruma kalkanına ihtiyacımız bulunmaktadır” diyerek platformun  bu sorunların çözümü için çalışacağını ifade etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.