DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’ne yeni ek bina yapılıyor

Son Güncelleme :

31 Ocak 2024 - 12:54

/ kez okundu.
Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’ne yeni ek bina yapılıyor

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ana binasının altında yer alan yemekhane ve çamaşırhane bölümü yangın riski taşıdığı için alınan yeni kararla ek bir binaya taşınacak.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılacak yeni ek binanın inşası için 2024 yılı yatırım bütçesinden toplam 112 milyon lira ayrıldı. Bu bütçenin 15 milyon lirası 2024 yılı içinde ödenecek ve aynı zamanda ek binanın yapım ihalesi tamamlanacak. Yeni ek binaya, hastanenin yemekhanesi, çamaşırhanesi, ütü ve terzi bölümü taşınacak.

 

Hastanenin ana binasının bodrum katında bulunan yemekhane ve çamaşırhanenin yangın denetimlerinde yüksek risk taşıdığına dair bir rapor ortaya çıktı. Rapor, özellikle yemekhanenin yangın açısından en riskli alan olduğunu belirtti ve bu nedenle bu bölümün binadan taşınması gerektiğini vurguladı. Üniversite yönetiminin talebi üzerine, bu riskin ortadan kaldırılması amacıyla eski poliklinik binasının yanındaki alanda yeni bir ek bina inşa edilmesi genel yatırım programına alındı.

 

 

 

YORUM ALANI