
Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Başkanı Mustafa Şahin, süreci yakından takip ettiklerini belirterek “Hesap verebilirlik” vurgusu yaptı.
Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Başkanı Mustafa Şahin, soruşturmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada hem hukuk devleti vurgusu yaptı hem de sürecin şeffaf yürütülmesi çağrısında bulundu.
“Kesin hüküm vermek doğru değil” mesajı
Mustafa Şahin, soruşturmanın içeriği ve yöneltilen suçlamalar netleşmeden herhangi bir kişi ya da kurum hakkında peşin hüküm verilmesinin doğru olmayacağını belirterek, hukuk devletinin temel ilkelerinden biri olan masumiyet karinesinin herkes için geçerli olduğunu ifade etti.
Şahin, Yeniden Refah Partisi olarak hukukun üstünlüğünü, adaletin tarafsız şekilde işlemesini ve kamu kaynaklarının şeffaf yönetilmesini her zaman savunduklarını dile getirdi.
“Kamu görevinde bulunan herkes hesap verebilir olmalı”
Açıklamada kamu görevini üstlenen herkesin, millet adına kullandığı yetki ve kamu kaynakları konusunda hesap verebilir olması gerektiği vurgulandı.
Yürütülen soruşturmanın tüm yönleriyle şeffaf biçimde tamamlanmasının önemine dikkat çeken Şahin, kamuoyunun eksiksiz şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.
“İzmit halkı adaletin eksiksiz işlemesini bekliyor”
Yeniden Refah Partisi’nin açıklamasında, İzmit halkının beklentisinin siyasi görüş ayrımı gözetilmeksizin adaletin tam anlamıyla işletilmesi olduğu ifade edildi.
Açıklamada, “Varsa sorumlular hukuk önünde hesap vermeli, yoksa da bu durum açık bir şekilde ortaya konulmalıdır.” değerlendirmesine yer verildi.
“Sürecin takipçisi olacağız”
Mustafa Şahin, açıklamasının sonunda Yeniden Refah Partisi olarak soruşturmayı yakından izlemeyi sürdüreceklerini belirterek, adaletin tecelli etmesi, kamu vicdanını tatmin edecek bir sonucun ortaya çıkması ve İzmit halkının iradesine gölge düşürecek herhangi bir durumun yaşanmaması temennisinde bulundu.
HABER MERKEZİ