DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Sanatta eskimeyen bir soluk

Son Güncelleme :

17 Nisan 2018 - 14:15

/ kez okundu.
Sanatta eskimeyen bir soluk

Öncelikle hoş geldin değerli dostum. Bizlere biraz kendinden bahseder misin ?
Bendeniz Vural EGE 28 Eylül 1978 Kocaeli İzmit doğumluyum. İlkokulu İzmit Ulugazi İlköğretim okulunda ,ortaokulu İzmit’ te devam ettim. Liseyi de İzmit Mimar Lisesinde tamamlayarak büyüyüp yetiştiğim bu şehrimde yaşamımı sürdürüyorum.

Peki dostum sanatla ne zaman yolun kesişti ve ne şekilde tanıştın anlatır mısın?
Sanatla tanışmam çok küçük yaşta başladı. 10 yaşında seyirci olarak gittiğim bir çocuk oyununda, tesadüf eseri okuduğum bir şiirle kendimi sahnede buldum. Sahne ile tanıştığım o günden itibaren yuttuğum o sahne tozu beni bugünlere kadar getirdi.

Peki Tiyatroda eğitimlerini nerelerde aldın ve ne gibi faaliyetlerde bulundun ?
1990 yılında Kocaeli Bölge Tiyatrosu ‘ nun açmış olduğu temel tiyatro ve oyunculuk bölümünde eğitimlerimi alarak tiyatro hayatıma başladım.

Yetişmende emeği ve payı olan isimler kimler peki ?
Hocalarım Handan Karaadam, Burhan Akçin ve Taner Büyükharman gibi büyük hocalardan eğitim aldım.
Eğitim döneminden sonra ne gibi çalışmaların oldu ? Yer aldığın eserleri ve oyunları da öğrenmek isteriz.
Kocaeli Bölge Tiyatrosu sonrasında Halk Eğitim Tiyatrosu ve Oyun İstasyonu gibi topluluklarda çalıştım ve faaliyetlerim devam etti.
Ali ile Veli’ nin Sihirli Sandığı
Çürük Elma
Palyaçolar Ülkesi gibi çocuk oyunlarının yanı sıra
Hayal Perdesi
Resimli Osmanlı Tarihi Magbeth
Ladesci ve Para gibi bir çok doğaçlama ve büyük oyunlarda yer aldım. Bu oyunlarda çok güzel ve kaliteli ekiplerle çalıştık.

 

Sevgili dostum yıllar sonra bile hala bitmeyen bu sanat aşkı takdire şayan. Peki tiyatro ile ilgili beklentilerin neler ?
Tiyatro kültürümüzün daha geniş kitlelere yayılması ve tiyatroya olan ilgini artması her daim en büyük beklentimiz.

Tiyatroda görmüş olduğun sorunlar var mı ? Çözüm önerilerini alabilir miyiz?
Tiyatro ile ilgili sıkıntımız salonlarımızın eksikliği ve mevcut salonların yetersiz kalması en büyük sorun. Diğer bir sorunda teknik ve maddi bazı imkansızlıklar. Daha yeni ve modern salonlarımızla .eşitli kültür merkezlerine ihtiyacımız var.

Tiyatrodaki faaliyetlerin dışında seni ekranlardan da yeterince tanıyoruz. Dizi, Reklam ve sinema bazında ne gibi projelerin oldu ?
Çeşitli büyük dev marka ve kuruluşların reklam filmlerinde rol aldım. Bunların yanında
Çakallarla Dans 2
4.Osman
İki Dünya Arasında gibi çeşitli dizi ve sinema projelerinde Bölüm Oyunculuğu, Konuk Oyunculuk ve Karakter rolleri oldu. Ekranlarda çeşitli portföylerde bir çok yapımlarla çalışmalar yaptık.

Peki sektördeki gördüğün sıkıntılar neler bize biraz bahseder misin?
Yaşadığımız en büyük sıkıntı yeni nesildeki star kavramı taşıyan arkadaşların önceliğe alınarak, biz eski köklü tiyatroculara gerekli ehemmiyetin verilmemesi. Herhangi bir projeden uygun bir senaryo, güzel bir karakter ve makul teklifler geldiğinde değerlendiriyoruz fakat bizde özümüzde sahnenin yükünü çekerek hizmet eden birer emektarız.

Gelecekte ve yaşamının bundan sonraki kısmında sanat anlamında kendini nerede görüyorsun ve hedeflerin neler dostum ?
Hedefim benimde kendi tiyatromu kürara, yeni Nesile sanat adına faydalı güzel miraslar bırakmak istiyorum.

Sevgili dostum bizde Tek Kocaeli ailesi olarak şahsım ve kurumum adına bize vakit ayırdığın için şükranlarımı sunuyorum, sanat hayatında başarılar diliyoruz.

Bende size bu keyifli röportajda bana yer verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyor ve başarılı bir yayın hayatı diliyorum.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.