DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

20 Bin Öğretmenin Ataması Yapıldı

Son Güncelleme :

01 Eylül 2020 - 15:46

/ kez okundu.
20 Bin Öğretmenin Ataması Yapıldı

Bakan Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmenin atama törenine katıldı. Selçuk, “Sizlerle beraber Türkiye’de öğretmen ihtiyacını büyük oranda karşılamış oluyoruz. Bugün itibariyle öğretmen doluluk oranı yüzde 93’e ulaşmış oldu” dedi. Açıklanan sonuçlar, adaylar tarafından e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

20 bin sözleşmeli öğretmen istihdamı için adayların beklediği an geldi. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda yapıldı ve sonuçlar erişime açıldı. Atama töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Sizlerle beraber Türkiye’de öğretmen ihtiyacını büyük oranda karşılamış oluyoruz. Bugün itibariyle öğretmen doluluk oranı yüzde 93’e ulaşmış oldu” dedi.

Bugün 19 bin 910 öğretmenin ataması yapıldı ve kalan 90 kişilik kontenjana daha sonra Beden Eğitimi alanında,  milli sporcuların atamaları yapılacak.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.