DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Ak Partili Meclis Üyesi Bile İsyan Etti

Son Güncelleme :

05 Ekim 2020 - 14:45

/ kez okundu.
Ak Partili Meclis Üyesi Bile İsyan Etti

Ak Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Engin Uçar, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

Pandemi süreciyle ilgili konuşan Engin Uçar, esnafın bu süreçte eksiye düştüğünü belirtti. Esnafın önünü açan tüm işlemlerin birer birer yasaklandığını belirten Uçar, düğünlerin iptal edilip siyasi parti kongrelerinin serbest bırakılmasına isyan etti.

EN FAZLA SIKINTI YAŞAYAN ESNAF VE SANATKARLAR

Dünyada ve ülkemizde görülen koronovirüs salgınının birçok kesim için olumsuzlukları beraberinde getirdiğini belirten Ak Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Engin Uçar, “Bu hususta en fazla sıkıntı yaşayan kesimlerin başında esnaf ve sanatkarlar geliyor. Esnafın vergi ve kira borçları üst üste geldi. SSK ve BAĞKUR stopaj vergilerine acil olarak müdahale edilmesi gerekiyor. Devletimizin bir an önce harekete geçmesi lazım. Devletimiz bu süreçte destek verdi bu asla inkar edilmez lakin sürecin gidişatı ile bu yeterli gelmemektedir. Her büyük kriz ve savaşta hastalıklarda bir kesim batarken bir kesim veya sektör daha da büyüyor ve güçleniyor” dedi.

ORALARDA HASTALIK YOK, DÜĞÜNLERDE VAR ÖYLE Mİ?

Pandemi sürecinde en büyük sıkıntıyı esnaf ve sanatkarların yaşadığını belirten Uçar, “Bu sürecin en çok zarar gören tarafında tekstil yer almaktadır. Niye düğünler yasak sünnet cemiyetleri yasak sebep nedir? Kalabalık ve hastalık çabuk ilerler. İyi güzel de seyahatlerde, kafelerde, gece kulüplerinde, lokantalarda, uçaklarda, otobüste, metrobüste, tramvayda veya bu zamana kadar yapılan konferans, kutlama, siyasi parti kongrelerinde bu hastalığın bulamayacağı gibi bir ayet veya hadis mi var? Yok arkadaşım böyle bir şey. Biz diğer sektörlerin iş yapmasından rahatsız veya mutsuz da değiliz lakin oteller, plajlar, havuzlar, restoranlar, eğlence merkezleri, kafeler, otobüsler, tramvaylar tıka basa dolu. Oralarda hastalık yok, düğün ve cemiyetlerde var öyle mi? diye sordu.

SEDAŞ HAKLI, İKİNCİ FATURADA KESER ELEKTRİĞİ

Uçar, “Düğün salonu sahipleri damatlık, gelinlik, abiye ve bunların tedarikçisi ayakkabı, çanta, çiçek, çocuk kıyafeti gibi daha birçok üretici ve perakendeci bitti. Bence çoğu 2021’nin ilk ayını göremez ve düşünün bunların yanında çalışan üretiminden satışına kadar personel sayısını. Bu işe çare bulunmazsa memlekette çorap satın alacak esnaf bulamayacaksınız. Devletimiz haklı, vergini ödeyeceksin. Mülk sahibi haklı, kirayı ödeyeceksin. Personel haklı, iş olmuş olmamış maaşını vereceksin. SEDAŞ haklı, ikinci faturada keser elektriği. Yetmedi bir de dayar icra aracını kapıya tüccar haklı, sorar verdiğin çekin karşılığını” diye konuştu.

ESNAF İÇİN ACİL EYLEM PAKETİ 

Sözlerini sürdüren Uçar, “Banka da haklı krediyi babasının hayrına mı verdi sonuç sabah bir umutla işyerini açıp helal rızık diye mücadele eden esnaf ya siftah yapar ya da yapmaz kimin umurunda. Velhasıl sözün bittiği yerdeyiz. Birtakım sektöre verdiğiniz tavizin acısını esnafa, kıraathanecilere, tekstilcilere, düğün solonu ve bu sektörün tedarikçilerine okul kıyafeti için kumaş üretip ve bu sektördeki perakendecilere çektirmekten biraz önce vazgeçin. Esnaf için acil bir eylem paketi için devletimizin bir an önce gereğini yapması dileğiyle” diyerek açıklamasını tamamladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.