DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Pazar Esnafı Ayaklandı; Belediye Başkanı’na Tepkili

Son Güncelleme :

14 Kasım 2020 - 17:34

/ kez okundu.
Pazar Esnafı Ayaklandı; Belediye Başkanı’na Tepkili

Körfez Yukarı Hereke bölgesinde tezgah açan semt pazarı esnafı, yeni yerleri ile ilgili sorunun çözülmemesi nedeniyle gösterdikleri tepkilerini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta tezgah açmayan ve Körfez Belediyesi önünde toplanarak eylem yapan pazarcılar, burada polis ve zabıta ile karşı karşıya gelmiş, daha sonra ilçe belediye başkanı Şener Söğüt, bazı esnaf temsilcileri ile bir araya gelmişti.

Talepleri ile ilgili bugüne kadar herhangi bir adım atılmayınca esnaf, pazarın kurulduğu eski yer olan Çarşı Caddesi’nde tezgahlarını kurdular. Fakat bu sırada bölgeye gelen Körfez Belediyesi Zabıta görevlileri, pazarcılara cadde üzerinde tezgah açamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine pazarcı esnafı tezgahlarındaki meyve ve sebzeleri devirerek eyleme başladı. Pazarcılar, yetkililerin ilettikleri sorunlarına çözüm bulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini, kapalı pazar yerinin de bir an yapılmasını beklediklerini dile getirdiler.

NELER YAŞANMIŞ!

Yukarı Hereke’deki pazar esnafı Çarşı Caddesi’nde cuma günleri tezgah açıyordu. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu sene yapılacağını söylediği 5 milyon lira bedelli kapalı pazar yeri ile esnafı buraya taşıyacağını söylemiş, fakat aradan uzun zaman geçmesine rağmen projeyi bitirmemiş, üstelik esnafa semt pazarı kurulması için istemedikleri ve özellikle kış şartlarında soruna sebep olan bir yerde tezgah açabileceklerini söylemiş.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.