DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

CHP’li Engin Taşdemir Ateş Püskürdü; Yazıklar Olsun!

Son Güncelleme :

22 Ekim 2021 - 18:12

/ kez okundu.
CHP’li Engin Taşdemir Ateş Püskürdü; Yazıklar Olsun!

Körfez’de yapılması planlanan ve büyük tepki çeken sülfürik asit üretim tesisi ile ilgili gerçekleştirilecek olan ‘İnceleme Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’na dair açıklamalarda bulunan CHP Büyükşehir Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ret kararı vereceğine inceleme ve değerlendirme yapıyor. Yazıklar olsun” dedi

Modül Enerji Yatırım San. ve Tic. A.Ş. adlı şirket, Körfez Yarımca Mahallesi Kabakoz mevkiinde, 13 bin 346 metrekarelik alan üzerinde “sülfürik asit üretim tesisi” kurmak istiyor. Tesiste yıllık 200 bin ton sülfürik asit üretimi yapılacak. Tesis ile ilgili 21 Nisan günü düzenlenen ÇED toplantısı çeşitli STK’lar ve çevre halkının büyük tepkisini çekmişti.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Yapımı planlanan “sülfürik asit üretim tesisi” ile ÇED süreci devam ediyor.  9 Kasım’da ise proje ile ilgili “İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısı” yapılacak.  İDK toplantısının ardından da , proje ile ilgili nihai karar verilecek.

“YAZIKLAR OLSUN”

CHP Büyükşehir Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir Sülfürik Asit Tesisinin ÇED süreci ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “ÇED toplantısı Körfez de yaşayan vatandaşlarımız tarafından engellendi. Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ret kararı vereceğine inceleme ve değerlendirme yapıyor. Yazıklar olsun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.