DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Lütfü Türkkan Hakkında Sert Sözler; Kutlu Çatının Altında…

Son Güncelleme :

08 Kasım 2021 - 21:36

/ kez okundu.
Lütfü Türkkan Hakkında Sert Sözler; Kutlu Çatının Altında…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’li Lütfü Türkkan’ın vatandaşa hakaret etmesi hakkında konuştu. Erdoğan açıklamasında, ‘İnsanlıktan nasibini almamış bu ismin milletvekili olarak o kutlu çatının altında bir dakika bile durmaya hakkı yoktur. Grup Başkanvekilliğinden ayrılması bu iş için çıkış yolu değildir. Sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yeri olmaması gerekir.’ İfadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

Bir siyasi partinin en üst düzey yöneticisi tarafından şehit yakınına yapılan hakareti de aynı zihniyetin ürünü olarak görüyoruz. Gördüğümüz gibi neresinden tutsanız saygısızlık, terbiyesizlik ve alçaklık olan bir skandal ile karşı karşıyayız. Kardeşinin gencecik bedeni PKK terör örgütü tarafından paramparça edilen şehit yakınının bacısına en ağır hakaretleri yaparak, bastırmaya çalışmak insanlığa sığmaz.

Bu kişi ve avanesi önce rezilliği inkar etmeye, şehit yakını suçlamaya çalıştılar, herkes belgesi ile ortaya konulunca özür dilediler. İnsanlıktan nasibini almamış bu ismin milletvekili olarak o kutlu çatının altında bir dakika bile durmaya hakkı yoktur. Grup Başkanvekilliğinden ayrılması bu iş için çıkış yolu değildir. Sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yeri olmaması gerekir.

Genel Başkanın buna tahammül etmemesi, kesinlikle bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir. Ama ne yazık ki neymiş, başkan yardımcılığından ihraç etmişler. Kimi kandırıyorsunuz, al birini vur ötekine. Bu siyasetçi müsvettesini el üstünde tutanların sorumluluğu bu görüntünün failinden az değildir.

Ziraat Bankası’na 36 milyon dolar borcu olan ve henüz bu borcu temizleyememiş olan bu kişi, Kocaeli’nde yine devlete ait arazileri işgal etmiş, bu işgal sebebiyle orada ciddi sıkıntılar yaşanmıştı.

Buradan kadın STK’lara sesleniyorum: Siz ne iş yapıyorsunuz? İlla sizden birine küfür edilince mi sokağa çıkacaksınız? Şimdi niye derin bir sessizliğe gömülüyorsunuz.

Ana muhalefetin başı, kadın hakları savunuyordun. Nereye kadar sessizliğini koruyacaksın? Bunların hepsi bu konuda harekete geçmemekle aslında amaçlarının farklı olduğunu göstermiştir.

Bu şahsın milletvekilliğinin sona erdirilmesi için gerekli hukuki ve siyasi takibimizi sürdüreceğiz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.