DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Asgari Ücret Artacak mı? BBP Lideri Destici’den Flaş Öneri

Son Güncelleme :

29 Mart 2022 - 14:29

/ kez okundu.
Asgari Ücret Artacak mı? BBP Lideri Destici’den Flaş Öneri

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bir dizi ziyaret ve Kocaeli Alperen Ocakları’nın açılışı için bugün Kocaeli’ye geldi. Gün boyu ilimizde ziyaretler gerçekleştirecek olan Genel Başkan Destici’nin ilk durağı Maide Restoran oldu. Sabah saat 10:00’da Maide Restoran’da basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı yapan Destici, gündeme ve Kocaeli’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Maide Restoran’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan Mustafa Destici, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan tam 14 yıl önce 25 Mart 2009’da kıymetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte bulunan kardeşlerimizi kaybettik. Öncelikle hayrını kaybeden liderimiz ve onunla birlikte bulunan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün Kocaelili kardeşlerimizle buluşacağız ve akşam da şehit Muhsin Yazıcıoğlu programını gerçekleştirip buradan ayrılacağız inşallah. Dünya ve tabi ki dünyayla birlikte ülkemiz 3 yıldan fazla bir süresiyle pandemiyle mücadele ediyor. Bu salgın sebebiyle 200 bin civarında insanımızı kaybettik, dünyada milyonlarca insan bu bela yüzünden hayatını kaybetti. Ben öncelikle burada fedakarca çalışan sağlık bakanınız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına, doktorlarımız, hemşirelerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Tabi pandemiyle sadece sağlık bozulmadı, ekonomi de bozuldu. Bizim gibi diken üstünde yürüyen, bütçe açığı olan ülkeler bundan daha fazla etkilendi. Tam bununla mücadele ederken, önlemler alırken Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı meydana geldi. Rusya’nın saldırılarını kınadığımızı, şiddetle reddettiğimizi bir kez daha buradan söylemek istiyorum. 3-5 ülkenin tahakkümünde, kontrolünde olduklarını çok net bir şekilde görüyoruz. Amerika’sı, Rusyası başta olmak üste bu ülkeler istedikleri zaman istedikleri ülkelere saldırabiliyor, kan var göz yaşı dökebiliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz mazlumun yanındayız, zalimin karşısındayız. Mazlum vatanlarının sahibi, saldıranlar da zalimlerdir. Şu anda Türkiye’de barış görüşmeleri yapıyor. Umuyoruz bu görüşmeler olumlu biter ve bölgemizde huzur olur. Rusya’nın saldırganlığını ifade ettik, öte yandan batılı devletler ve Amerika birlik devletlerinin de savaş çıksın diye yaptıklarını görmezden gelemeyiz.

Karadeniz biliyorsunuz Amerika Birleşik Devletlerinin çok fazla etkin olduğu bir bölge değil. Amerika’nın Karadeniz’de daha güçlü bir şekilde var olma isteğini görüyoruz. Türkiye bu konuları da değerlendiriyor, takip ediyor. Ve elbette kendi milletimizin hakları önceliğimizdir. Son bir ay içerisinde Türkiye’yi 20’dan fazla devlet başkanının ziyaret etmesi Türkiye’nin hem bölgedeki gücünün bir göstergesi hem de savaşın sona ermesi için gözlerin çevrildiği bir ülke olduğunun göstergesidir. Ülkemizin kanayan yaralarından bir tanesi de terörle mücadelemiz. 40 yıldan uzun bir sitedir Türkiye terörle mücadele ediyor. Bu zaman içerisinde 1 trilyondan fazla orayı terörle mücadeleye harcadık. Türkiye bunu la uğraşasın çevresine bakamadın, Suriye’de, Irak’ta, Libya’da yapılanlara fazla ses çıkarmasın, bununla uğraşsın dendi. Türkiye terörü minimize etti, hükmünü kazıdı şu anda. Biz kimsenin düşmanı değiliz, herkesin siyasi parti kurabilme, istediği partiye oy verme özgürlüğü vardır. Bunlarım hepsini meşru görürüz. Bizim meşru görmediğimiz tek bir şey var; terör ve şiddet. Kim terör ve şiddetin yancılığını, destekçiliğini yapıyorsa biz bunun karşısında dururuz. Şu anda HDP’nin kapatılma davası var gündemde. Bunu durdurmak HDP’nin elindedir. Çıkar ‘PKK’yı lanetliyoruz, biz ülkenin birliği ve bütünlüğünün yanındayız’ derse durdurabilir. HDP PKK’yı bir kere bile lanetlememişken nasıl oluyor siz böyle bir partiyi siyasi muhatap alabiliyorsunuz. Buradan bir kere daha söylüyorum, HDP PKK’nın siyasi uzantısıdır. Bunu Kılıçdaroğlu da biliyor, diğerleri de biliyor.

İŞÇİ HAKKI MUHAKKAK VERİLMELİ

Çalışan kesimlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızı önlemeliyiz. Yıl başından önce asgari ücret tespit komisyonu toplanmadan bir teklifte bulunmuştuk. Asgari ücretin 4 bin 500 lira olması gerektiğini ifade etmiştik. Bir de asgari ücretin yılda iki kere olmak üzere 6 ayda bir belirlenmesini talep etmiştik. Bunun sebebi yüksek enflasyon. 6 aylık süreçte bir hak kaybı olduysa bunlarla ilgili bir iyileştirme yapılmasını ve hak kayıplarının giderilmesi sağlanmalıdır. Nasıl memur ve memur emeklilerinin maaşları 6 ayda bir hesaplanıyorsa benzer şey asgari ücretlilerle ilgili de yapılmalı. Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden biri. Üreten bir ilimiz. Sanayicilerimize teşekkür ediyoruz. Ama bu üretimin tek mimarı üreticiler değil asıl mimarı emekçiler. O halde onların da ücretleri hak ettiği seviyeye çıkarılmalı. Kocaeli nüfusuna göre en çok işçinin çalıştığı ve işçi emekçinin bulunduğu kenttir. İşçinin hakkı muhakkak verilmeli.” şeklinde konuştu

 

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.