DOLAR44,0812% 0.17
EURO51,2873% 0.14
STERLIN58,9977% 0.1
FRANG56,5144% 0.29
ALTIN7.275,14% 1,31
BITCOIN70.914,37-2.408
reklam

Kocaeli’nin Dilovası İlçesinde Hareketli Saatler!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kocaeli’nin Dilovası İlçesinde Hareketli Saatler!

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde mahalle sakinleri ile yabancı uyruklu şahıslar arasında ‘evcil bir köpeğin zehirlendiği’ iddiası üzerine kavga çıktı. İlçedeki gerginlik artarak devam ederken, çevik kuvvet ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sopaların kullanıldığı taşların havada uçuştuğu anlar vatandaş kamerasına yansıdı.

Olay, dün gece 22.30 sırlarında Dilovası ilçesi Mimar Sinan Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ‘bir evcil bir köpeğin’ zehirlendiği iddiası mahalle sakinleri ile yabancı grubu karşı karşıya getirdi. İki grup arasında çıkan tartışma büyüyerek taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri harekete geçti. Polis ekiplerince yürütülen çalışmada gözaltına alınan yabancı uyruklu şahıslar, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Öte yandan köpeğin ölüm sebebinin tespitiyle ilgili inceleme başlatıldı.

İLÇEDE SULAR DURULMUYOR

İlçede yaşanan gergin anlar bu gece de devam etti. Yaşanan olaylar dolayısıyla sokağa dökülen kalabalık sloganlar eşliğinde yürüdü. Kalabalık grup daha sonra sınır dışı edilen şahısların evlerine taşlarla saldırdığı görüldü. Bir işletmenin ise yaşanan olaylar sonucu camının kırıldığı görüldü. Durumun ardından polis ekipleri harekete geçerken, bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Kalabalık grup polis çevik kuvvete ekiplerince arbede yaşanmadan dağıtıldı. Çevik kuvvet ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adında bölgede yoğun güvenlik önlemeleri aldı.

O ANLAR ANBEAN KAMERAYA YANSIDI

Öte yandan vatandaş kamerasına yansıyan görüntülerde eli sopalı şahısların olduğu, ve havada uçuşan taşlar yer aldı. Aynı zamanda olayın ardından kalabalık grubun sokağa döküldüğü ve sloganlar attığı anlar da görüntülere yansıdı. Olayla, ilgili inceleme devam ediyor.

SÜRATLE MÜDAHALE EDİLMİŞTİR

Diğer yandan Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada “2.07.2023 günü Dilovası  ilçemizde bir hayvanın  (köpek) öldürülmesi olayına sebebiyet verdiklerini düşündükleri kişiye yönelik bir gurup vatandaşımızla aralarında yaşanan tartışma ve sonrasında meydana gelen olaylara güvenlik birimlerimizce süratle müdahale edilmiştir.

10 ŞAHIS DEPORT EDİLDİ

Olaya karışan şüpheli şahıslarla ilgili yapılan adli işlemlerin ardından, yabancı olanlardan 10 şahıs Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne deport edilmek üzere teslim edilmiştir. Evcil hayvanın (köpek) ölüm sebebinin tespit edilmesi için de numuneler alınmak suretiyle gerekli incelemeler yapılmaktadır.

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN EVİNE SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLMEMİŞTİR”

Bazı sosyal medya mecralarında yayınlanan görüntülerde yabancı uyruklu şahısların  vatandaşlarımıza ait evlere saldırdığı şeklinde görüntülerin paylaşıldığı ancak bu görüntülerdeki kişilerin yabancı uyruklu şahıslar olmadığı köpeği ölen şahıs ve yakınları olduğu tespit edilmiştir. Hiçbir vatandaşımızın evine saldırı gerçekleştirilmemiştir. Gerçeğe aykırı ve provakatif amaçlı yayınlanan haber ve görüntülere itibar edilmemesi gerektiği hususu” ifadeleri kullanıldı.

YORUM YAP