
Büyükşehir Uluslararası Fuar alanında yapılan programda iftar öncesi 24 Haziran seçimleri için genel merkez tarafından aday gösterilen 13 milletvekili adayı teşkilata tanıtıldı. gösterdiği toplantıya Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, mevcut milletvekilleri, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.
İlk konuşmayı yapan AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, “Kocaeli’nin 13’ü hayırlı olsun. Kocaeli’yi 13 vekil temsil edecek. Biz 13 vekilin tamamına talibiz. Listeler açıklandı. Adaylar hepimizin adaylarıdır. Bütün aday adaylarımız listede olmayı hak ediyordu. Bu büyük vazifeye teveccüh gösterdikleri için aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. 28 gün sonra Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacağız. İfadelerini kullandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Demokrasiyi vazgeçilmez hale getirdik. Bunun geri dönüşü yok. 13 Belediye başkanı da AK Partili, gelecekte de böyle olacak. Peki milletvekilliği niye olmasın. Çok güzel bir sonuç alacağız. 108 kardeşimiz aday adayı oldu. Aday adayı kardeşlerimin hepsi burada. Sonuna kadar her zaman beraberiz. Daha çok çalışacağız. İnsanlığa en güzel hizmeti verebilmek için elimizden ne geliyorsa hep birlikte onu yapacağız. Buradaki arkadaşlarımız bizim ak yoldaşlarımız. Allah yolunuzu açık etsin” şeklinde konuştu.
AK Parti 11. Sıra Milletvekili Adayı ve Türkiye’nin en genç Milletvekili Adayı olan 18. Yaşındaki Elifnur Bayram, “Ülkemizin en genç milletvekili adayı olmaktan gurur duyuyorum. Desteğinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Sayın Cumhurbaşkanımız hep ilklere imza attı. Bana da bu ilk nasip oldu. Cumhurbaşkanımızın verdiği cesaret sayesinde hedeflerimize var gücümüzle koşacağız. Dedi.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise yaptığı konuşmada, “Rabbim 24 Haziran’da Türkiye’nin yeniden şahlanmasını nasip eylesin. Her bir adayımıza başarılar diliyorum. Bu takımı yenmek kolay mı. Net bir skorla 24 Haziran’da büyük bir galibiyetle çıkacağız. Biz siyaseti bir savaş değil, rekabet olarak görüyoruz. Seçim gününün centilmence geçmesini diliyorum. Tüm partilerin elinden gelen gayreti göstermesi ve sonuçları herkesin olgunlukla kabul etmesini bekliyoruz. Referandumda yaptıkları gibi kimsenin bir takım bahaneler arkasına sığınmasını istemiyoruz. Halk 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine karar verdi. Bizim için 24 Haziran çok önemli. Biz milletvekillerini ve Cumhurbaşkanını ayrı oy pusulasıyla aynı sandıkta seçeceğiz. Bu dönemin en önemli meselesi, güçlü meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye’dir. Prangalardan kurtulmaya hazır mıyız” dedi.
24 Haziran’da yine başarıyı elde edeceğiz. Başarının efendisi olmak için çalışmanın kölesi olacağız. Her seçim akşamı partimizin önünde coşkuyu yaşamak bizlere nasip oldu. Çalışmaktan başka yolumuz yoktur. Kocaeli’de yeni bir rekor kıracağız. Cumhurbaşkanını en fazla destekleyen şehirlerden birisi Kocaeli olacak. Ben size güveniyorum. Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

