
Tarihi Sarıyer Börekçisi’nin sahibi Erdeniz Çolak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesine dahil edilen Sarıyer Börekçileri hakkında açıklamalarda bulundu.
Tarihi Sarıyer Börekçisi Erdeniz Çolak, Başiskele Vezirçiftliği mevkiindeki imalathanesinde düzenlediği basın toplantısında, son dönemde gündeme düşen Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesine giren İstanbul Sarıyer Börekçileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çolak, kendi firmalarının yıllardır kaliteye önem verdiğini ve “kendilerinin de yiyebileceği” ürünler ürettiklerini belirtti.
Erdeniz Çolak, “Kurumsal anlamda çalışabilen tek Sarıyer Börekçisi biziz. Sarıyer ismini kullanan birkaç kendini bilmez insanların eseri olarak Sarıyer Börekçileri olarak gündeme düştük. 15 yıldan beri aynı kasaptan et alıyorum. Kendimizin de yiyebileceği böreği yapıyoruz. 30 yılı aşkın bir börek işimiz var bu işle ilgileniyoruz. Bu kentten çıktık ismimiz ne kadar bu kentle özdeşleşmemiş olsa da tüm bayilerimizi bu kentten yürütüyoruz. Bütün ülkede şubelerimiz var yurt dışına da açıldık yurt dışında da şubelerimiz var.

Türkiye’de maalesef herkes bizim gibi çalışmıyor. Sarıyer de bölgesel bir terim bu bölgesel terimi de her önüne gelene kullandırtmaya başladı. Patent bürosu, Sarıyer ismi bölgesel olduğu için başına ve sonuna bir terim eklenmesi gerektiğini, özel ve tüzel kişilere bu isminin verilmediği söyledi. Biz de ismi Tarihi Sarıyer üzerine aldık. Pek çok Sarıyer Börekçisi var, biz onlardan farklıyız patentimiz ayrı.
“KURUMSAL OLARAK ÇALIŞAN TEK SARIYER BÖREKÇİSİ”
Rum ustalar bu böreği yapıyordu, mübadeleden sonra rumlar köylerine dönünce börek bir intikale uğradı. Türkler kendilerini geliştirerek böreği yaygınlaştırdılar. Biz bu kentte çıktık, bu kentte büyüdük. Kurumsal olarak Sarıyer Börekçisi adına tek çalışan bayi biziz. Bütün bayilerimiz bizim logolarımızı taşır ve buradan börekler gider. 30 sene önce nasıl kıyma kullanıyorsak hala aynı kıymayı kullanmaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
FİRMA OLARAK PLANLARIMIZ VAR
Pazarlama Uzmanı Fikret Erkahraman, “35 yıllık bir geçmişimiz var ve markamızın tescili 95 yılında alındı. Firma olarak kısa orta ve uzun vadede planlarımız var. Bolu, Sivas ve İstanbul Çekmeköy şubelerimiz şu an açılış aşamasında. Özellikle buraya son günlerde yaşanan Sarıyer ismini kullanarak tağşiş listesinde olması ciddi tepki oluşturdu” dedi.
HABER MERKEZİ

