DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Marmara Denizi İçin Büyük Tehlike

Son Güncelleme :

03 Mayıs 2020 - 17:10

/ kez okundu.
Marmara Denizi İçin Büyük Tehlike
Son günlerde görenleri şaşırtan Marmara Denizi’ndeki renk değişimi için İÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, rengi değiştiren fitoplanktonik organizmaların toksik madde içerdiğini ve ortama bu maddeleri salgılamaları sonucu ortamda bulunan balık ve diğer sucul organizmaların toplu ölümlerine neden olacağını ifade etti.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, Marmara Denizi’neki renk değişimine fitoplanktonik organizmaların çoğalmasının neden olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Okyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suda yaşayan fitoplanktonların sayısının artmasıyla ortaya çıkan red-tide (Kızıl gelgit) olayının, 6-7 yıl önce Marmara Denizi’nin tamamında görüldüğünü söyledi. Renk değişiminin o günlerde NASA uydusuyla da kayıt altına alındığını anlatan Okyar, Marmara Denizi’nin her yıl bahar aylarında renk değişimine maruz kaldığına dikkati çekti.

 

KAYNAK:YENİÇAĞ

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.