DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Korkunç Marmara Depremi Açıklaması

Son Güncelleme :

16 Eylül 2020 - 11:37

/ kez okundu.
Korkunç Marmara Depremi Açıklaması

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Tekirdağ’da beklenen depremin büyüklüğünün 7,2 olabileceğini belirterek, “Marmara’da 2-2,5 metre Yunanistan’a doğru bir kayma yaşanacak” dedi.

Depremin dağdan değil, denizin içinde gideceğini ifade eden Ercan, “Denizin içerisinden bir Kuzey Marmara kırığı geçiyor. Tekirdağ depremi dediğimiz ikinci kol, bu kırık üzerinden olacak. Tekirdağ kolunun beklenen deprem odağı da tam Marmara Ereğlisi’nin 10-15 kilometre deniz içinde olacak. 10-15 kilometre deniz içinde granit katmanında patlayacak, doğu-batı doğrultusunda bir patlama gösterecek. Aynı zamanda 1-1,5 metre göçecek ve Marmara’da 2-2,5 metre Yunanistan’a doğru bir kayma yaşanacak. Bu depremin büyüklüğü ne olur derseniz, 7.2 olur. Bu deprem çok büyük olur. Bu deprem nereden nereye kırar derseniz, Büyükçekmece’nin olduğu yerden başlayacak, Marmara Ereğlisi’ni geçecek, Uçmakdere’nin önünden Mürefte, Hoşköy’ün önünden Şarköy, Şarköy’den de Gelibolu yarımadasını kesip, Saroz Körfezi’ne girecek. Oradan Selanik’e kadar gidecek” diye konuştu.

 

 

KAYNAK:YENİÇAĞ

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.