
Tutuklu İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in siyasi geleceğine ilişkin tartışmalar sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hürriyet’in CHP üyeliğinin devam ettiğini belirten Tarhan, başkanın partisinden ayrılmadığını ve şu an için böyle bir düşüncesinin bulunmadığını söyledi.
Hürriyet’in siyasi geleceği yeniden gündemde
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in hangi siyasi partiyle yoluna devam edeceğine ilişkin tartışmalar, son dönemde kamuoyunun gündeminde yer almaya devam ediyor. Hürriyet’in cezaevinde bulunması nedeniyle siyasi geleceğiyle ilgili farklı iddialar ortaya atılırken, CHP cephesinden konuya ilişkin yeni bir değerlendirme geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, Hürriyet ile yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi verirken, İzmit Belediye Başkanı’nın mevcut durumda CHP üyesi olduğunu ifade etti.
Tarhan, Hürriyet’i cezaevinde iki kez ziyaret ettiğini belirtti. Bu görüşmeler sırasında yalnızca Hürriyet’in kişisel ve siyasi durumunun değil, Kocaeli ve Türkiye gündeminin de ele alındığını aktardı.
CHP üyeliğinin devam ettiği belirtildi
Fatma Kaplan Hürriyet’in CHP ile yollarını ayırıp ayırmadığı yönündeki tartışmalara değinen Tarhan, mevcut durumda herhangi bir parti değişikliğinin söz konusu olmadığını söyledi.
Tarhan’ın 18 Eylül 2026 tarihinde yaptığı açıklamaya göre Hürriyet’in CHP üyeliği halen devam ediyor. Hürriyet’in CHP’den resmi olarak ayrılmadığını belirten Tarhan, mevcut şartlar içerisinde başkanın partisinden ayrılmayı düşündüğüne dair bir kanaatinin de bulunmadığını dile getirdi.
Bu açıklamayla birlikte, son haftalarda Hürriyet’in siyasi rotasına ilişkin kamuoyuna yansıyan iddialara CHP tarafından doğrudan bir yanıt verilmiş oldu.
YENİ Parti açıklaması tartışmayı başlatmıştı
Fatma Kaplan Hürriyet’in hangi partiyle siyasi yoluna devam edeceğine yönelik tartışmaların temelinde ise YENİ Parti tarafından yapılan açıklama bulunuyor.
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, 30 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, Hürriyet’in cezaevinden gönderdiği el yazısıyla kaleme alınmış bir mektuba dikkat çekmişti. Tüzün, söz konusu mektuba dayanarak Hürriyet’in YENİ Parti ile birlikte hareket edeceğini kamuoyuna duyurmuştu.
Bu açıklamanın ardından Hürriyet’in CHP’den ayrılarak YENİ Parti’ye geçip geçmeyeceği konusunda çeşitli değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Özellikle Hürriyet’in siyasi geleceğine ilişkin belirsizlik, Kocaeli siyasetinin de önemli gündem başlıklarından biri haline geldi.
Resmi istifa gerçekleşmediği belirtilmişti
YENİ Parti cephesinden gelen açıklamanın ardından ortaya çıkan tartışmaların devamında, ağustos ayının sonlarında yayımlanan haberlerde Fatma Kaplan Hürriyet’in CHP’den resmi olarak istifa etmediği bilgisi yer aldı.
Böylece Hürriyet’in YENİ Parti ile birlikte hareket edeceğine yönelik açıklamalar ile CHP üyeliğinin devam ettiği bilgisi arasında bir farklılık oluştu.
Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan’ın yaptığı açıklama, mevcut tabloya ilişkin CHP kanadının yaklaşımını ortaya koydu. Tarhan’ın açıklamasına göre Hürriyet’in CHP üyeliğinde herhangi bir değişiklik bulunmuyor.
Hürriyet’in siyasi geleceği merak konusu
Fatma Kaplan Hürriyet’in bundan sonraki siyasi yol haritası ise tartışılmaya devam ediyor. Özellikle YENİ Parti tarafından daha önce yapılan açıklama ve sonrasında CHP cephesinden gelen değerlendirmeler, konuya ilişkin farklı yorumların ortaya çıkmasına neden oldu.
Ancak mevcut açıklamalar çerçevesinde bakıldığında, 18 Eylül 2026 itibarıyla Hürriyet’in CHP üyeliğinin sürdüğü belirtiliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan da Hürriyet’in partisinden ayrılmadığını ve şu aşamada böyle bir karar alacağı yönünde bir izleniminin olmadığını ifade ediyor.
Dolayısıyla Hürriyet’in YENİ Parti’ye geçtiğine ilişkin kamuoyunda oluşan beklentiye karşın, CHP tarafından açıklanan mevcut bilgilerde resmi bir parti değişikliği bulunmuyor.
Kocaeli siyasetinin gündeminde kalmaya devam ediyor
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in siyasi konumu, yalnızca İzmit yerel siyaseti açısından değil, Kocaeli genelindeki siyasi dengeler bakımından da yakından takip ediliyor.
Hürriyet’in CHP üyeliğinin devam edip etmediği ve önümüzdeki süreçte siyasi olarak nasıl bir yol izleyeceği konusunda farklı açıklamaların gündeme gelmesi, konunun önümüzdeki dönemde de tartışılabileceğini gösteriyor.
Şimdilik CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan’ın açıklaması, Hürriyet’in mevcut parti üyeliğine ilişkin en son değerlendirmelerden biri olarak öne çıkıyor. Tarhan’ın aktardığı bilgilere göre Hürriyet halen CHP üyesi ve CHP’den ayrılmış değil.