
Gültepe Mahallesi’nde Meydana Gelen Olayda Tek Katlı Bir Ev Alev Alev Yandı; Yangını İçerideki Bir Şahsın Çıkarıp Kaçtığı İddiası Mahallede Panik Yarattı
Kocaeli’nin İzmit ilçesi, sabah saatlerinde güne ürkütücü bir kundaklama iddiasıyla başladı. Tek katlı müstakil bir evde çıkan ve kısa sürede tüm binayı saran yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle söndürüldü. Yangının kazara değil, içeride bulunan bir şahıs tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığı ve şüphelinin alevlerin arasından kaçtığı iddiası üzerine emniyet güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.

Alevler Tek Katlı Evi Esir Aldı
Olay, sabah saat 10.00 sıralarında İzmit Gültepe Mahallesi Neşe Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sokak üzerinde bulunan tek katlı müstakil evden birdenbire yoğun dumanlar ve ardından dev alevler yükselmeye başladı. Yangının büyümesiyle birlikte mahallede büyük bir panik yaşanırken, durumu fark eden duyarlı çevre sakinleri vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.
Ev Kullanılamaz Hale Geldi
Kısa sürede ihbar adresine ulaşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin çevre binalara ve bitişikteki yapılara sıçramasını önlemek adına hummalı bir çalışma başlattı. Polis ekipleri sokakta güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri de olası bir yaralanma ihtimaline karşı hazır bekletildi.

İtfaiye erlerinin yoğun ve profesyonel müdahalesi neticesinde yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü ve soğutma çalışmaları gerçekleştirildi. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı olayda, yangın sonrası tek katlı ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Evi Yakıp Alevler Büyümeden Kaçmış
İtfaiye ve polis ekiplerinin yangının çıkış nedenine ilişkin olay yerinde yaptığı ilk incelemelerde ve mahalle sakinlerinin ifadelerinde sarsıcı bir iddia ortaya atıldı. Yangının, olay esnasında evin içinde bulunan ve henüz kimliği tespit edilemeyen gizemli bir şahıs tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığı (kundaklandığı) öne sürüldü.
Görgü tanıklarının iddialarına göre, evi ateşe veren şüpheli şahıs, alevler tüm binayı sarmadan ve ekipler olay yerine ulaşmadan hemen önce ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

Soruşturma Derinleştiriliyor: İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, kundaklama iddiası üzerine bölgedeki güvenlik kameralarını ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtlarını inceleme altına aldı. Evi yakan şahsın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması amacıyla başlatılan geniş çaplı adli tahkikat çok yönlü olarak sürdürülüyor.