
Kocaeli’de haziran ayında organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonun firari şüphelisi Recep Y., kız arkadaşıyla birlikte Yunanistan’a kaçmaya çalışırken güvenlik güçlerince yakalandı. Kocaeli’ye getirilen şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.
Kız Arkadaşıyla Yunanistan’a Geçmeye Hazırlanıyordu
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, haziran ayındaki operasyonun ardından firar eden Recep Y.’nin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yürütülen istihbari faaliyetler neticesinde, şüphelinin kız arkadaşıyla birlikte Yunanistan’a geçmek üzere bir adaya gitmek için hazırlık yaptığı tespit edildi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Recep Y., işlemleri için Kocaeli’ye nakledildi. Jandarmadaki sorgusu tamamlanan şahıs, adliyeye çıkarıldı.

Operasyonun Geçmişi: İkizi de Tutuklanmıştı
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaklaşık 1,5 yıl süren teknik ve fiziki takibi sonucunda haziran ayında organize suç örgütüne operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, şüpheli Mehmet Y. ve ikiz kardeşi Recep Y. hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. “Tefecilik”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama” ve “yağma” suçlamalarıyla hakim karşısına çıkarılan Mehmet Y.’nin de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İkiz kardeşi Recep Y. hakkında ise yakalama kararı verilmişti.
İHA